Paarden

Laurien Nitro handwerk

Nitro heb ik in 2010 gekocht. Hij was toen 6 jaar en nog niet ingereden. Nitro is een Russische arabier en als racepaard gefokt. Ik was op zoek naar een gevoelig paardje waar nog niks mee gedaan was, maar wel de leeftijd had om aan de slag te gaan, en hij was perfect. Nitro is niet het makkelijkste paard om te rijden. Zijn racepaarden-bouw zorgt ervoor dat hij dressuur heel moeilijk vindt, en laat dat nou net zijn wat ik van hem wil! Nitro is voor mij een constante puzzel. Een puzzel waar ik ontzettend veel van leer, en waar ik na al onze jaren samen nog lang niet op uitgegeken ben!

Sil en Laurien

Silver kwam in 2016 bij mij, ze is een Poolse konik(-kruising?) merrie, geboren in 2006. Nitro ontmoette Sil in 2014 en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. In 2016 heb ik haar mogen overnemen. In de eerste anderhalf jaar hebben we vooral buiten gereden tot ze in het voorjaar van 2018 een rugblessure ontwikkelde. Nadat ik in 2019 iemand vond die haar daar vanaf kon helpen, ben ik met haar begonnen met de academische rijkunst. Sil is een ontzettend pittige powerpony en dat maakt het werken wel eens een uitdaging, ze wil nog wel eens wat explosief reageren!

2009_Flint bij Bent

Flint is een Lusitano ruin uit 2014. Hij is geboren in Portugal en sinds september 2019 in Nederland. Flint is een koningspaard: Slim, snel, flexibel en trots. Met zijn slimme aard, vuur en power gaan we vast heel veel spannende avonturen tegemoet!

Laurien en Mexx

Mexx is een jonge PRE ruin die ik als 2 jarige op facebook vond. We hadden net afscheid genomen van Alboroto en hij leek zo ontzettend veel op hem, dat ik alle logica opzij heb gezet, en de gok heb genomen om hem uit Spanje naar Nederland te halen. Een tikje irrationeel (niks voor mij), maar wat ben ik blij met hem. Hij gaat een mooie toekomst tegemoet, maar mag eerst nog wat uitgroeien!

Laurien en Aro

Alboroto was een schitterende PRE die in 2019 naar Nederland kwam. De bedoeling was dat ik veel van hem zou leren. Helaas hebben we na slechts 6 weken pijnlijk afscheid moeten nemen.