Testimonials

Estelle & Gandalf

Ik heb de eer om Laurien haar eerste leerling te zijn! Al een aantal jaren geleden heeft ze mij goed geholpen met mijn toenmalige bijrijdpaard. Wat ik erg fijn vind aan Laurien, is dat ze zonder oordeel lesgeeft. Toen ik na een val van een ander paard niet meer op mijn brave goedzak die nooit wat deed durfde te stappen, heeft ze me nooit het gevoel gegeven dat dat gek was. We gingen aan de slag met dingen waar ik me wel vertrouwd bij voelde en daaruit kwam het vertrouwen in het rijden vanzelf ook weer terug. Ze geeft ook heel persoonlijk les: ze kijkt wat jij en je paard nodig hebben en bij welke vorm van lesgeven jij je zelf goed voelt: iedereen krijgt les op maat. Wat me erg bij is gebleven zijn de oefeningen die we eerst zonder paard deden, bijvoorbeeld werken aan ontspanning of stabiliteit in je romp, en daarna op of naast je paard. Het effect dat je eigen gedrag en houding op je paard hebben waren zo’n eyeopener voor mij! Ook in het leven naast de paarden denk ik hier nog vaak aan terug en gebruik ik de oefeningen, ook daar hebben ze effect. Ik kan Laurien aan iedereen aanbevelen die verder wil komen met zijn of haar paard: ongeacht leeftijd, niveau of mate van zelfverzekerdheid, ze laat je altijd met een goed gevoel de les afsluiten en dat vind ik het allerbelangrijkste!

Carla en Pippa

Carla en Pippa

Sinds augustus 2019 heeft mijn dochter een eigen paard. Ik ging altijd al graag kijken bij haar rijlessen. Daarom vinden wij het leuk, dat ik ook een aandeel zou hebben bij de verzorging van haar paard. Ik ben een 50 plusser en hou van dieren, maar heb geen ervaring met paarden.
Dus de keuze om net als mijn dochter om ook bij Laurien te gaan lessen, was snel gemaakt.
We zijn begonnen bij de basis in de wei. Inmiddels haal ik haar alleen uit de wei en heb ik al op Pippa gezeten en ik ben supertrots. Vanzelf gaat het allemaal niet.
Angsten, minder zelfvertrouwen, nervositeit bij mezelf, slechte weersomstandigheden of Pippa die mij niet snapt of ik haar niet, spelen mee bij het werken met Pippa. Gelukkig kan ik daarmee naar Laurien. Zij stelt me op mijn gemak, geeft me tips en na een les ga ik altijd blij naar huis. Ik maak grote stappen door de lessen. Als ik het moeilijk vind, dan doen we een stapje terug. Zo zijn we laatst de wei weer in gegaan om me over angst in de kudde heen te helpen. En Laurien herhaald lessen met geduld, sluit aan bij mijn stemming die dag, schat in wat Pippa en ik nodig hebben. Het geeft me zelf handvatten in het dagelijks leven! Ik ben zeer content met de lessen van Laurien!

Angela en Bravoure

Angela en Bravoure

Een les bij Laurien gun ik iedere ruiter en paard! Sinds onze lessen begrijp ik niet alleen wat we (Bravour en ik) anders kunnen doen maar ook waarom we het anders kunnen doen. Het helpt mij om mijn paard beter te begrijpen. Wat het ons tot zover heeft gebracht: een eerlijke manier van grondwerk, longeren en rijden waar we plezier uit halen en letterlijk en figuurlijk sterker van zijn geworden. Oja en iedere les is anders dus vervelen doen we ons zeker niet 😉 Dankjewel daarvoor Laurien!

Coriza en Job

Hoe kom je van je onzekerheid af? Hoe leer je je paard echt kennen? Het antwoord is: lessen bij Laurien. Ik, als tamelijk onzekere ruiter ging ‘in de leer’. Wat heeft het opgeleverd? Mijn paard Job en ik begrijpen elkaars taal nu. Hoe bijzonder is dat! Duidelijke uitleg over waarom mijn Job bepaald gedrag vertoond en hoe beter te communiceren. Ik raad Laurien iedereen aan, ongeacht welk niveau paard of mens is. Toppertje!